Кулэ луоз: няньлы – 6
курег пуз, 6 сиськон пуньы песок но сомында ик пызь, 2 сиськон пуньы какао яке
шоколад (шунтыса); сироплы – 150 г сахар, 1 стакан ву, ванилин; кремлы – ӝыны литр
йӧл, 6 сиськон пуньы пызь, 250 г сахар, 250 г маргарин; ческыт зыретлы (глазурьлы)
– 6 пуньы ву но сомында ик сахар, 100 г шоколад.
Нырысь ик няньзэ дасяно
но пыжоно. Собере сироп пӧсьтоно но сое сӥятэм нянь вылэ кисьтоно. Кремлы нимаз
суралтэ йӧлэз но пызез, нош шунтэм маргариндэс сахарен мамык луытозяз шукке. Собере
кыксэ ик та кремъёсты сурано.
Пыжем няньдэс интыяно
торт коробкае (мед со лач-лач пытсаськоз), вылтӥз вӧлдоно крем но 1-2 часлы
холодильнике интыяно. Со куспын шоколадэз пӧсь пар вылын шунтэ, йылэтэ на ву но
сахар. Дась зыреттэс кисьтэ торт вылэ. Кыниеиез бере нош ик лач-лач шобыртэ но
нош ик кезьыт интые понэ.
Холодильникысь поттоно
ӝӧк вылэ пуктэмлэсь дас минутлы азьло.
|